Stichting De Geboortenis

Wij, Minna, Christine, Nienke en Hester, zijn vier zorgverleners en moeders die aanstaande ouders en zorgverleners graag zo goed mogelijk willen ondersteunen bij hun vragen rond kinderwens, zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Graag luisteren we naar jullie. Heb je dus een vraag of feedback, laat het ons weten alsjeblieft! Alvast dank!

Naast deze blog wil De Geboortenis een integraal en duurzaam gezondheidscentrum met privé geboortehuizen oprichten in Zutphen. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Het bestuur van Stichting De Geboortenis bestaat uit:

Via deze blog werken wij aan de realisatie van een informatieplatform rondom kinderwens, zwangerschap en geboorte. De activiteiten die wij vanuit De Geboortenis organiseren sluiten hierbij aan.

Wij zullen tevens op termijn een bijscholingsaanbod voor zorgprofessionals.

Wij wensen je veel inspiratie en mocht je vragen hebben neem dan contact met ons op,

Nienke, Hester, Christine en Minna

Welkom op mijn Netvlies

9 reacties op Stichting De Geboortenis

 1. Katrijne zegt:

  Wat mooi om te lezen dat voor jou het vertrouwen in je lichaam zo vanzelfsprekend was. Dat was het voor mij niet. Ik besefte wel maar al te goed dat angst en spanning tijdens de bevalling (en ook tijdens de zwangerschap) een grote invloed hadden. Ik heb daarom vanalles gedaan om dat om te keren in positiviteit en vertrouwen. Mooi om te lezen dat je hierin je passie gevonden hebt!

  • Beste Katrijne,

   Dank je wel voor je openhartige reactie en compliment. Mooi dat je zo bewust hebt gekozen om jouw angst om te zetten in vertrouwen! Niet alleen voor jezelf maar ook voor je baby natuurlijk. Alle goeds voor jou en je familie, warme groet Hester.

 2. Tanja zegt:

  Hallo Hester,

  Wat een geweldige en motiverende pagina heb je gemaakt.
  Ik voel me er helemaal in thuis.

  Fijn dat het menselijke en het vertrouwen in de ware natuur zo belicht wordt.
  Ik weet niet hoe mijn bevalling gaat verlopen maar ik maak me er totaal geen zorgen over.
  Dat wat behoort te gebeuren gebeurt toch wel, dus ik ga gewoon met bewondering kijken naar alles wat ik binnen in mijzelf tegen kom.

  Succes met jullie (warme) geboortehuis

  • Beste Tanja,

   Wat leuk om te horen dat je geïnspireerd bent door de artikelen op deze blog! Ik wens je een hele mooie eerste ont-moeting met je kindje toe en geniet van de reis er naar toe, zowel van binnen en buiten :)!

   Warme groet
   Hester

 3. Tanja Smeets zegt:

  Hai Hester,
  Ik ben verloskundige, net aangekomen uit Australie. 7 Jaar weg geweest uit Nederland. We wonen sinds afgelopen Zaterdag (20-10) in Zutphen, er valt natuurlijk veel te regelen, zoals; de kids naar school, inschrijven gemeente.
  Ik hoorde van een buurvrouw over het geboortehuis initiatief. ik ben wel erg geinteresseerd. Ik heb gepoogd dit in het buitenland op te zetten, maar daar kwam ik niet ver…
  Hoe staan jullie nu met alle organiseren?
  Groetjes, Tanja

 4. petra zegt:

  Hallo Hester,
  Ook ik hoorde via via van de initiatieven over een geboorte huis in Zutphen.
  Ik zou heel graag met jullie in contact willen komen om met jullie van gedachten te wisselen,
  aangezien ik misschien een creatieve aanvulling kan bieden.
  Ik zie alleen dat er nog niet is gereageerd op de vorige mail dus ik hoop dat je dit nog wel leest en dat jullie prachtige plan nog steeds uitgevoerd gaat worden.
  warme groet Petra

  • Beste Petra,

   Dank voor je interesse en excuus voor de late reactie. Er begint zich al een mooie en diverse groep mensen samen te voegen aangaande dit initiatief. We komen als platform rondom geboorte en zwangerschap regio Zutphen in januari weer bij elkaar. Christine Derksen coördineert dat. Wellicht voor jou een gelegenheid om kennis te komen maken? Het meest makkelijke is om Christine even te bellen, zij kan een en ander toelichten en je vertellen waar we nu zijn. Haar praktijk is:http://www.doulapraktijkagathe.com/contact-us.php.

   Benieuwd naar je eventuele creatieve aanvullingen :)!

   Warme groet,
   Hester

 5. Hallo Nienke,
  Wij hebben vandaag kennisgemaakt en ik kan opmaken dat er in 2012 mooie plannen gemaakt waren voor een duurzaam geboortehuis in Zutphen e.o.. In jullie team van zorgverleners is een kinderwenscounselor aanwezig. Als stresscounsellor (beroepsvereniging ABvC) zou ik een mooie aanvulling kunnen zijn op jullie pakket van zorgverlening, mede omdat ik zitmeditaitie (zazen) en counselling combineer. Zie http://www.eenwegtegaan.nl.
  Veel jonge ouders ervaren stress voor- en na de geboorte en tijdens de opvoeding van hun jonge kind.
  Nemen jullie via de mail contact met mij op zoals we vanmiddag afgesproken hebben?
  Hartelijke groet,
  W. Johanna Bleumink

  • Beste Johanna,

   Dank voor je vraag en interesse en sorry voor de late reactie! Ik zal je vraag doorgeven aan Nienke en mocht ze nog geen contact hebben opgenomen dan zal ze dat na de vakantie doen.

   Hartelijke groeten en wellicht tot ziens,
   Hester

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s