Het geheim van zwangerschapsvet

Ken je dat gevoel? Dat missende puzzelstukje dat eindelijk op zijn plek valt? Nou daar was er weer één hoor. Het gaat over onze lieftallige ‘lovehandles’ die we zo graag kweken tijdens de zwangerschap. Een veel gehoorde klacht van vrouwen en ja inderdaad niet het standaard modelfiguurtje, al vind ik het persoonlijk mooi.

Voor de vrouwen die zich hebben afgevraagd waarom jouw lichaam dat eigenlijk doet….

BabyvetUit onderzoek blijkt dat de opgeslagen vetten in jouw ‘bouwdepot’ bedoelt zijn om jouw baby te voeden na de bevalling. De opgeslagen vetten bestaan grotendeels uit DHA wat een belangrijke functie heeft in de groei van je baby’s brein. Wanneer een baby voldoende DHA binnen krijgt hangt dit samen met een beter leervermogen (bron).

Vanuit de evolutie probeert ons lichaam zo de kansen van onze baby om te kunnen overleven te vergroten. Het geven van borstvoeding maakt dus dat je snel afkomt van je eventueel ongewenste ‘lovehandles’.

Nu is het dus wel zo dat we (de media) inmiddels een schoonheidsideaal hebben gecreëerd waarin een puberlichaam als mooier wordt gezien dan en vrouwenlichaam. Mocht jij twijfelen aan de schoonheid van jouw lichaam. Voor jou dit mooie filmpje:

 

Dus groei je wat extra vet her en der, geef je lichaam dan een complimentje, want het probeert op haar manier goed te zorgen voor jouw baby.

 

 

Over De Geboortenis

Deze blog is in 2010 geïnitieerd door Hester Appelman, zwangerschapscoach. Sinds juni 2012 is deze blog onderdeel van de Stichting De Geboortenis, bestaande uit Christine Derksen, Minna Sangi en Nienke Stoop. De stichting heeft als doel het oprichten van een informatieplatform, het bundelen van zorg rondom de bevalling in regio Zutphen, het aanbieden van bijscholing aan zorgverleners en op termijn het realiseren van een geboortehuis.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Het geheim van zwangerschapsvet

  1. Nanneke zegt:

    Dat filmpje moeten we maar heel vaak bekijken! Als je jouw lijf dan nog niet geaccepteerd heb ga je op vakantie naar de Caribische eilanden. Zonder buik, borsten en billen wordt de kans op de liefde daar wel heel klein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s