Allemaal kerstkindjes; gratis podcast contact maken met je baby

Nog een paar dagen en dan is het weer kerst. Een tijd waarin de geboorte van het kind centraal staat, een kind die de belofte aan de terugkeer van het licht in zich draagt. Als aanstaande ouder staan we heel dicht bij dit kind, als moeder dragen we hem of haar in ons en als geboortezorgverlener mogen we de geboorte van dit kind aanschouwen.

Maria met babyVanuit veel oosterse tradities staat het kind symbool voor ons eigen pure wezen, een wezen die open, nieuwsgierig en vanuit liefde en plezier in het leven staat, vol verwachting van wat het leven hem of haar te bieden heeft.

Hoe hou je deze openheid vast te houden tijdens je leven, hoe hou je de verbinding met je eigen innerlijke kind en daarmee met jouw passie en ongeremde levenslust?

‘Als ik contact maak met mijn hoofd dan voel ik vooral chaos en verwarring en een constante alertheid om maar te kunnen overleven.’ Uitspraak van een cliënt.

Helaas hebben we het kind in onszelf onder invloed van onze gehaaste maatschappij vaak verstopt en zijn we vergeten dat we niet alleen maar hoeven te overleven, maar dat we ondanks dat het leven soms pittig is, juist ook mogen genieten! Dat genieten is essentieel om krachtig en gezond in het leven te kunnen blijven staan en ook om de moeder, vader en zorgverlener te kunnen zijn die we willen zijn, in contact met onszelf én de ander.

Hier volgt een gratis podcast door Hester Appelman over contact maken met je (kerst)baby:

Vanuit De Geboortenis wensen wij jullie allemaal dan ook heel mooie feestdagen met veel ruimte voor het kindje in jouzelf, zowel fysiek als in de geest.

Warme groet,

Nienke, Christine, Minna en Hester

Kerstbaby klein

 

Over De Geboortenis

Deze blog is in 2010 geïnitieerd door Hester Appelman, zwangerschapscoach. Sinds juni 2012 is deze blog onderdeel van de Stichting De Geboortenis, bestaande uit Christine Derksen, Minna Sangi en Nienke Stoop. De stichting heeft als doel het oprichten van een informatieplatform, het bundelen van zorg rondom de bevalling in regio Zutphen, het aanbieden van bijscholing aan zorgverleners en op termijn het realiseren van een geboortehuis.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s