Kriegel van de aanraking van je partner? Tip voor (as) ouders!

Het is een wonderlijke paradox, waar ik als zwangere vrouw tegenaan liep. Waar ik enerzijds behoefte had aan 10 knuffels per dag, kon ik soms vreselijk kriegel worden van een aanraking.

Mijn man had het boekje “Help ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt ” van Kluun gekregen Kluunen gelezen. Hij had zich verdiept in ‘meeveren’ en ‘duiken’ en na het hoofdstuk over 10 knuffels per dag werd mij meerdere keren per dag een omhelzing aangeboden, waar ik me graag aan overgaf. Ook masseerde hij regelmatig enthousiast mijn vermoeide kuiten. Toch voelde ik me dan soms ongemakkelijk, want ik had geen idee van waar hij mee bezig was en of het werkelijk zou helpen. Eigenlijk was ik te gespannen om er echt van te kunnen genieten, en had ik onvoldoende vertrouwen in zijn massage technieken. Massage was goed voor me, dus ik moest mezelf gelukkig prijzen dat ik een man had getroffen die dat nog wilde doen ook, toch?

Tijdens de zwangerschap heb jij als vrouw een hogere oxytocine behoefte, en laat dat hormoon nou net toenemen door aanraking en massage, zo blijkt uit onderzoek (bron). Niet alleen goed voor jou, je baby en het verloop van de zwangerschap en bevalling, maar door de stressverlagende werking die er van uit gaat ook goed voor je partner, want hoe relaxter jij bent, des te aangenamer zijn leven ūüėČ

Een beetje strijken en aaien kan iedereen, dus dat komt wel goed, denken we.

Maar jij als zwangere vrouw weet heel goed wat je wilt. Je bent extra gevoelig en emotioneel makkelijker uit balans.¬† Helaas kan jouw reactie op net even een ‚Äėverkeerde‚Äô aanpak genoeg zijn om je man terug te doen deinzen en blijft zo een volgende massage waarschijnlijk¬† uit.¬†En dat is nou net jammer! Want die 10 knuffels of een fijne massage zijn echt zo gek nog niet.

Leer een oxytocineboost te geven en ontvangen!

Daarom hebben we bij De Geboortenis iets leuks bedacht.¬†Een workshop waar jij je partner mee naartoe kunnen nemen om samen een dag te lachen, plezier te maken, de fijne kneepjes van een echte meester te leren, goed te eten, en heerlijk gemasseerd te worden. Zonder ingewikkelde handgrepen, olie of ‘bloot gedoe’. Met eenvoudige doeltreffende technieken die simpel zijn te leren en te onthouden. Vooral omdat het fijn is om er samen een dagje uit te zijn.¬†Want straks als jullie kindje er is zal er minder tijd zijn voor elkaar.

Met het volgen van deze workshop heb je dan echter alle tools in huis om er samen thuis plezier van te hebben, ook als je even een tijdje niet meer zo vaak de deur uit komt.

Ter inspiratie het onderstaande filmpje waar zowel de partner als de zorgverlener gebruik maken van massage.

Massageworkshop Kum Nye door Tulku Lobsang 10 november (lees meer)

Wij nodigen je van harte uit om op 10 november de effectieve en makkelijke massagetechniek Kum Nye te leren van Tulku Lobsang Rinpoche. Tibetaanse monnik, massage meester, arts en meditatie leraar. Een vrolijke man die met gemak oosterse wijsheid weet te brengen in een westers jasje.

Grijp deze unieke kans en meld je hier aan!

Ook nodigen wij jouw verloskundige uit om te komen. Neem haar mee!

Voor massage professionals, coaches en geboortezorg professionals is deze workshop een unieke gelegenheid om¬† eeuwenoude massage technieken te leren vanuit de directe overdrachtslijn van Tibetaanse meesters. Het vakkundig leren masseren over de kleding heen met een direct effect op de aanmaak van oxytocine helpt jouw zwangere cli√ęnten nog makkelijker te ontspannen tijdens de zwangerschap en draagt bij aan een soepele bevalling. Deze bijscholing werd door eerdere deelnemers uit de geboortezorg als zeer waardevol omschreven door het praktische karakter van de technieken, maar ook door de hoge kwaliteit van de docent. Ook zorgprofessionals zijn daarom van harte welkom op deze dag!

Geschreven door Nienke Stoop, arts, acupuncturist en hartcoherentiecoach

Over De Geboortenis

Deze blog is in 2010 ge√Įnitieerd door Hester Appelman, zwangerschapscoach. Sinds juni 2012 is deze blog onderdeel van de Stichting De Geboortenis, bestaande uit Christine Derksen, Minna Sangi en Nienke Stoop. De stichting heeft als doel het oprichten van een informatieplatform, het bundelen van zorg rondom de bevalling in regio Zutphen, het aanbieden van bijscholing aan zorgverleners en op termijn het realiseren van een geboortehuis.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s