Diepe ontspanning en vrede in een minuut!

Jaren geleden hing er nog een zweverig sfeertje rondom mindfulness, maar tegenwoordig weet bijna iedereen hoe effectief mindfulness is in het verminderen van stress (bron).

Wat is mindfulness en wat is het effect?

Mindfulness is open en alert aanwezig zijn, waarbij je in staat bent om op een bepaalde manier aandacht te geven in het hier en nu. Het kan op verschillende manieren worden uitgevoerd en gecombineerd worden met bijvoorbeeld activiteiten als sporten, huishoudelijk werk, interactie met andere mensen, etc.. Dit kan al binnen één minuut, zie daarvoor het filmpje onderaan deze blog. Misschien vandaag een mooi moment om dat uit te proberen!

Er is een direct verband tussen een zachte geboorte, wereldvrede en het behoud van onze planeet. Healing the Earth one baby a time.” – Robin Lim ‘Guerrilla midwife’

Mindfulness voor vrede!

“Dit weekend staat wereldwijd in het teken van Vrede en dit is een oproep voor ‘Vredige geboorte en vredig samenwerken rondom geboorte.’

Al redelijk bekend is dat onze uiterlijke vrede begint met de innerlijke vrede en acceptatie.Robin Lim CNN Maar hoe bekend is eigenlijk het verband tussen geboorte en vrede? Hoe ver zijn we al bewust van onze keuze vrijheid rondom de bevalling? En van de consequenties die onze keuzes op lange termijn hebben op het leven van het kind en haar/zijn omgeving?

Niet voor niets zijn er al vele mindfulness, yoga, hypnobirthing etc. cursussen ontwikkelt speciaal voor tijdens de zwangerschap. Vele moeders, vaders en ongeboren kindjes nemen deel en hebben er veel baat bij.

Wij (vanuit de Geboortenis, en vele andere integrale zorgverleners) gaan ervan uit dat de uiterlijke en innerlijke omstandigheden tijdens de geboorte heel leven lang blijven doorwerken in het zenuwstelsel van het kind en de moeder, en doorgegeven wordt aan de volgende generaties. Vooral de deskundige, continue, aanmoedigende, liefdevolle aandacht en zorg tijdens de geboorte (of juist gebrek er aan) is van grote invloed!

Hoewel de geboorte zelf vaak ook hard werken is voor de moeder en de baby, zou het juist een bekrachtigende ervaring, een ‘imprint’ van liefde en vrede kunnen zijn. Zo creëren we, één baby tegelijk, meer vrede in onze wereld.

Vind je het leuk en zinvol om aan te sluiten dit weekend, dan kan het b.v. vanuit je eigen huis zoals Hannie van Essen (uit Apeldoorn) hieronder beschrijft. Of misschien is er een plek bij jou in de buurt waar je ook fysiek mee kunt doen?

Waar je ook bent, deel dit evenement en laat ons de intentie ‘vredige geboorte’ en ‘vredig samenwerken rondom geboorte’ in onze gedachten meenemen.

Fijn en vredig weekend namens het gehele bestuur!” geschreven door Minna Sangi bestuurslid van De Geboortenis

Hier is een vredesmeditatie:

Een voor een heel korte meditatie kan je deze eens proberen:

Over De Geboortenis

Deze blog is in 2010 geïnitieerd door Hester Appelman, zwangerschapscoach. Sinds juni 2012 is deze blog onderdeel van de Stichting De Geboortenis, bestaande uit Christine Derksen, Minna Sangi en Nienke Stoop. De stichting heeft als doel het oprichten van een informatieplatform, het bundelen van zorg rondom de bevalling in regio Zutphen, het aanbieden van bijscholing aan zorgverleners en op termijn het realiseren van een geboortehuis.
Dit bericht werd geplaatst in Overig. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s