Hoe worden baby’s in Nederland geboren?

2Tijdens de prachtige foto-expositie BIRTH DAY van Lieve Blancquaert werd duidelijk wat een enorme verschillen er zijn tussen geboorteculturen en hun gebruiken waarmee ze hun kinderen in de wereld welkom heten.

Maar hoe ziet de geboortecultuur er in Nederland uit? Daar waren geen foto’s van!

‘Vertel je Geboortenis’ Nederlandse bevallingscultuur in verhaal en beeld

Daarom hebben wij vrouwen van Nederland opgeroepen om hun ‘Geboortenis’ te vertellen in geur en kleur. Hier werd massaal gehoor aan gegeven en in samenwerking met Once Upon a Tree kregen de verhalen tijdens de foto-expositie een prachtige plaats in de geboorteboom in de St/ Walburgiskerk te Zutphen.

3

Na afloop van de expositie wilden we echter deze prachtige en ontroerende geboorteverhalen met nog meer mensen delen en hebben we besloten om er samen met behulp van een aantal sponsoren een mooi boekje van te maken.

Speciaal is dat we dit boekje nu kunnen verkopen en de totale opbrengst gaat naar het Babyhuis in Dordrecht waar moeders met een pittige start warm worden verwelkomt om weer op krachten te komen en het moederschap weer met frisse moed en plezier aan te gaan!

Steun Het Babyhuis in Dordrecht, bestel hier zoveel mogelijk boekjes en deel dit bericht met iedereen die met geboorte te maken heeft!

Alvast erg veel dank namens alle moeders en baby’s.

Over De Geboortenis

Deze blog is in 2010 geïnitieerd door Hester Appelman, zwangerschapscoach. Sinds juni 2012 is deze blog onderdeel van de Stichting De Geboortenis, bestaande uit Christine Derksen, Minna Sangi en Nienke Stoop. De stichting heeft als doel het oprichten van een informatieplatform, het bundelen van zorg rondom de bevalling in regio Zutphen, het aanbieden van bijscholing aan zorgverleners en op termijn het realiseren van een geboortehuis.
Dit bericht werd geplaatst in Ouderschap, Overig en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s