Gratis Boommeditatie “Back to Our Roots” door Minna

Vergaderen Geboortenis stijl

We hebben er een gewoonte van gemaakt om voor elke bestuursvergadering (en de platvorm avonden) een korte afstemming of een meditatie te doen. We zijn bezig om de internationale foto-expositie BIRTH DAY en De Geboortenis (gezondheidscentrum met bevallocatie i.o.) steeds zichtbaarder te maken, en dat vraagt soms veel energie. Om onze focus scherp te houden, nodigt Minna voorafgaand aan de vergadering ons elke keer uit voor een moment stilte, waarin we ons kunnen ontspannen en opladen.

Onderzoek toont aan dat regelmatig mediteren tal van positieve effecten heeft:

o.a. het goed om kunnen gaan met stress en

een verbeterd cognitief functioneren (bron).

De meditaties ontstaan altijd spontaan in afstemming met wat nodig is. Deze dag stormde het heel hard buiten, en binnen in de vergaderruimte was de onrust ook voelbaar (zoals jullie in het begin van de podcast kunnen horen). Veel op onze agenda en veel op onze schouders. Kortom; tijd voor een Boom meditatie! P.s. dit betreft een opname met bijzondere achtergrondgeluiden ;).

Beluister hier de gratis meditatie!

 De Boommeditatie

Bomen staan stevig geworteld in de aarde. Vanuit de stam en takken zijn ze in verbinding met de lucht en het zonlicht. Bomen staan ook in een sterke verbinding met elkaar. Ze wordengeboortenisteam gevoed door de aarde en de hemel, en vanuit hun levenskracht voeden ze elkaar. Bomen staan onvoorwaardelijk in dienst van het grote geheel. Of het nou regent of niet, je kunt er altijd naar toe voor beschutting en bescherming. Ze geven ons ook een geweldig voorbeeld van de levenscyclus; geboorte, dood en wedergeboorte. Loslaten in vertrouwen dat het leven ons bij elk seizoen weer draagt in een constante stroom van verandering. Zij nodigen ons uit om trouw te zijn aan onze eigen afkomst en wortels, als basis voor alle ontwikkeling, groei en bloei.

Boom als metafoor voor de vitale mens

Lama Tulku Lobsang, die afgelopen donderdag een uitverkochte Kum Nye massageworkshop gaf voor De Geboortenis, vergelijkt het menselijk lichaam met een boom (vanuit Tantrayana Boeddhisme), een heilige boom, waar we goed voor moeten zorgen. Niet alleen fysiek, maar ook innerlijk. Er lopen 72.000 energiebanen door het lichaam en als je die met een blote oog zou zien, dan zou je ook een vorm van een boom zien. Zo binnen, zo buiten. Het gaat om het samenspel tussen die twee en het besef dat we allemaal verbonden en afhankelijk van elkaar zijn. Net als bomen in het bos.

Over De Geboortenis

Deze blog is in 2010 geïnitieerd door Hester Appelman, zwangerschapscoach. Sinds juni 2012 is deze blog onderdeel van de Stichting De Geboortenis, bestaande uit Christine Derksen, Minna Sangi en Nienke Stoop. De stichting heeft als doel het oprichten van een informatieplatform, het bundelen van zorg rondom de bevalling in regio Zutphen, het aanbieden van bijscholing aan zorgverleners en op termijn het realiseren van een geboortehuis.
Dit bericht werd geplaatst in Overig en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s