Gezonde moeders, gezonde baby’s, gezonde samenleving

Heb je daar ook wel eens last van? Midden in de nacht wakker worden en niet kunnen stoppen met nadenken, beelden die voorbij flitsen en over elkaar heen duiken.

De Geboortenis Pasgeboren baby

Vannacht was dus zo’n nacht, uit de nachtelijke chaos de geboorte van deze blog in het thema van kerst, de geboorte van een kind! Veel leesplezier en mocht het je raken, laat een reactie achter, ik hoor graag van je!

De wereld van morgen

Wat zou het mooi zijn als alle baby’s in liefde geboren worden en de kans krijgen zich optimaal te ontwikkelen op alle vlakken, zowel fysiek als emotioneel en sociaal!

Lieve Blancquaert laat met haar indrukwekkende foto-expositie BIRTH DAY (in mei en juni in Zutphen te zien) heel mooi zien hoe de plek van geboorte een afspiegeling is van de maatschappij waarin hij of zij geboren wordt.

Uit onderzoek blijkt dat moeders die veel stress hebben ervaren tijdens de zwangerschap meer kans hebben op complicaties tijdens de zwangerschap en bevalling. Ook hebben hun baby’s meer kans op chronische gezondheidsklachten en gedragsproblemen op latere leeftijd. Hoe zou het zijn voor de moeders van Serious Request om ongewenst zwanger te worden en hun baby in een oorlogs- of conflictgebied op de wereld te zetten?

Een gezonde samenleving bestaat uit gezonde mensen, te beginnen met gezonde baby’s. Daarom hebben wij als bestuur besloten onszelf geen kerstpakket te geven, maar voor €200,- dit prachtige nummer “Womb” van Toni Child aan te vragen bij de Serious Request! Zet je geluid vol uit en laat het binnen komen! Hoe zou jij geboren willen worden en welke geluiden zou jij als eerste willen horen?

Serious Request

Heeft het je geraakt? Dan vraag ik je om dit nummer ook aan te vragen op Serious Request voor álle baby’s die geboren worden en nog geboren gaan worden in deze wereld. Het begin van gezond samen leven.

Over De Geboortenis

Deze blog is in 2010 geïnitieerd door Hester Appelman, zwangerschapscoach. Sinds juni 2012 is deze blog onderdeel van de Stichting De Geboortenis, bestaande uit Christine Derksen, Minna Sangi en Nienke Stoop. De stichting heeft als doel het oprichten van een informatieplatform, het bundelen van zorg rondom de bevalling in regio Zutphen, het aanbieden van bijscholing aan zorgverleners en op termijn het realiseren van een geboortehuis.
Dit bericht werd geplaatst in Bevalling, Kraamtijd, Zwangerschap en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s