Moeder reanimeert zelf haar baby na de geboorte

In deze mooie en ongeassisteerde geboorte is te zien hoe de moeder zelf haar baby reanimeert. Twee elementen zijn hierbij essentieel: het intact laten van de navelstreng en het zachtjes uitzuigen van de neus en mond van de baby. Het intact (niet afklemmen) van de navelstreng heeft als voordeel dat de baby nog steeds van zuurstof wordt voorzien (lees meer). Het zelf uitzuigen van de baby is minder ingrijpend dan de neus en mond uitzuigen met slangetjes. Denk je maar eens in hoe het voelt om een slangetje naar binnen geduwd te krijgen of als de zachte mond van je moeder je neus uitzuigt. Het geeft bovendien weer dat we vaak instinctief juist weten te handelen als het nodig is en we niet worden gestoord.

 

Over De Geboortenis

Deze blog is in 2010 geïnitieerd door Hester Appelman, zwangerschapscoach. Sinds juni 2012 is deze blog onderdeel van de Stichting De Geboortenis, bestaande uit Christine Derksen, Minna Sangi en Nienke Stoop. De stichting heeft als doel het oprichten van een informatieplatform, het bundelen van zorg rondom de bevalling in regio Zutphen, het aanbieden van bijscholing aan zorgverleners en op termijn het realiseren van een geboortehuis.
Dit bericht werd geplaatst in Bevalling, Zwangerschap en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Moeder reanimeert zelf haar baby na de geboorte

 1. Dank je wel voor deze mooie film. Heel leuk mijn dochter van 11 op de schoot te hebben en haar wijze reactie te horen.
  Liefs Kristina

  • Hi Kristina,

   Dank voor je leuke reactie en ben toch wel benieuwd naar de wijze woorden van de dochter…. Mocht je ze willen delen graag! Ik zag dat je in Heemskerk les geeft, mooi wat je aanbiedt. Hoop dat je cursisten wat hebben aan de artikelen op mijn blog en wens je veel succes met al je activiteiten.

   Warme groet
   Hester

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s