Natuurlijke babypoeder maken

Talk poeder mag niet meer gebruikt worden omdat het de ademhalingswegen van de baby kan irriteren. Een alternatief is zinkzalf aanbrengen, maar dat smeert zo en je hebt er relatief veel van nodig.

Maar wat dacht je van zelf je talkpoeder maken van geheel natuurlijke ingredienten die niet irriteren?

Je kunt van de poeder maken van elke combinatie van de volgende ingredienten die je in de meeste natuurwinkels kunt krijgen:

  • Fijngemalen iriswortel
  • Fijngemalen haver
  • Fijngemalen rijstmeel

Experimenteer en kijk welke ingredienten je het beste bevallen. Je kunt bovendien een klein beetje fijngemalen lavendel of roseblaadjes (eerst drogen) toevoegen voor de geur. Je kan ook een klein zakje met roseblaadjes of lavendel in het doosje van de poeder bewaren. Bij een keukenwinkel kun je blikjes krijgen met kleine gaatjes waar je goed de poeder mee kunt verdelen. Ook kun je een oude poedersuiker strooibus gebruiken.

Over De Geboortenis

Deze blog is in 2010 geïnitieerd door Hester Appelman, zwangerschapscoach. Sinds juni 2012 is deze blog onderdeel van de Stichting De Geboortenis, bestaande uit Christine Derksen, Minna Sangi en Nienke Stoop. De stichting heeft als doel het oprichten van een informatieplatform, het bundelen van zorg rondom de bevalling in regio Zutphen, het aanbieden van bijscholing aan zorgverleners en op termijn het realiseren van een geboortehuis.
Dit bericht werd geplaatst in Kraamtijd, Ouderschap en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s